FS – SFS Nedir? SFS (Stool Flora Scan) nedir? Kronik diyare, kronik kabızlık, şişkinlik, gaz, karında kramplar, karaciğerin fazla çalışması, kronik baş ağrısı, migren, kronik yorgunluk, depresyon, cilt problemleri… Bu gibi rahatsızlıkların sebebi bağırsaklarda oluşmuş bir tahribat ya da dengesizlikten kaynaklanabilir. SFS testi ile yapılan kapsamlı bir dışkı analizi ile bağırsağın tüm işlevleri ve fonksiyonel özellikleri değerlendirebilir. Test esnasında yapılan işlemler şunlardır: Aerobik ve anaerobik florayı oluşturan en önemli mikroorganizmalar ve sayıları belirlenir. Probiyotik flora sayımı yapılır. İntestinal mikozun durumu tespit edilir ve sayımı yapılır. Parazit durumu tespit edilir ve sayımı yapılır. pH-değeri ölçülür ve bağırsak florasının metabolik aktivitesi belirlenir. Sindirim, hazımsızlık / kötü emilimin değerlendirilmesi için kas lifleri, nişasta ve yağ gibi sindirim kalıntıları taranır. Fekal hemoglobine bakılarak dışkıda gizli kan durumu belirlenir. Mukozal bağışıklığın bir parametresi olan Sekretuar IgA belirlenir. Enflamasyonun temel belirteci olan Kalprotektin belirlenir. Artan bağırsak geçirgenliğinin (sızdıran bağırsak sendromu) bir belirteci olan alfa-1-antitripsin belirlenlenir. Ekzokrin pankreas aktivitesinin (sindirim için gerekli enzimlerin) belirteci olarak pankreas elastaz-1 belirlenir. SFS test raporu nasıl sonuçlar verir? SFS raporu ile bağırsağın mikrobiyolojik ve mikroekolojik durumu konusunda geniş ve ayrıntılı bilgi verilir. Ayrıca bağırsağın tekrar dengeli ve işlevini en iyi şekilde yerine getirmesi için tavsiyeler sunulmaktadır. Doğru beslenme, bağırsağın düzenlenmesinde çok önemli rol almaktadır. Bu nedenle ayrıntılı beslenme önerileri de verilir. Kantitatif barsak florası, lokal inflamatuar ve immün tepki analizi, Ocak 2003 tarihinden bu yana rutin bir diagnostik test olarak yapılmakta olup, Lüksemburg Junglister’de yerleşik Laboratoires Réunis’de ISO 15189 ile sertifikalandırılmaktadır. Bu yeni parametreler gastrointestinal sistemle ilgili kronik hastalıklar ve barsak dışı tutulumların tanısında önemli bir rol oynamaktadır. Çok sayıda patolojide görülen fekal flora (dysbiosis) bozukluğunun tespit edilmesine olanak sağlarlar. SFS, SFS-PLUS testleri ankarada Sadece Bulgu Laboratuvarında yapılmakta sonuçlar 20 gün içinde çıkmaktadır. Okunma Sayısı : 6840 27 Ocak 2018
FS – SFS Nedir? SFS (Stool Flora Scan) nedir? Kronik diyare, kronik kabızlık, şişkinlik, gaz, karında kramplar, karaciğerin fazla çalışması, kronik baş ağrısı, migren, kronik yorgunluk, depresyon, cilt problemleri… Bu gibi rahatsızlıkların sebebi bağırsaklarda oluşmuş bir tahribat ya da dengesizlikten kaynaklanabilir. SFS testi ile yapılan kapsamlı bir dışkı analizi ile bağırsağın tüm işlevleri ve fonksiyonel özellikleri değerlendirebilir. Test esnasında yapılan işlemler şunlardır:
Aerobik ve anaerobik florayı oluşturan en önemli mikroorganizmalar ve sayıları belirlenir. Probiyotik flora sayımı yapılır. İntestinal mikozun durumu tespit edilir ve sayımı yapılır. Parazit durumu tespit edilir ve sayımı yapılır. pH-değeri ölçülür ve bağırsak florasının metabolik aktivitesi belirlenir. Sindirim, hazımsızlık / kötü emilimin değerlendirilmesi için kas lifleri, nişasta ve yağ gibi sindirim kalıntıları taranır. Fekal hemoglobine bakılarak dışkıda gizli kan durumu belirlenir. Mukozal bağışıklığın bir parametresi olan Sekretuar IgA belirlenir. Enflamasyonun temel belirteci olan Kalprotektin belirlenir. Artan bağırsak geçirgenliğinin (sızdıran bağırsak sendromu) bir belirteci olan alfa-1-antitripsin belirlenlenir. Ekzokrin pankreas aktivitesinin (sindirim için gerekli enzimlerin) belirteci olarak pankreas elastaz-1 belirlenir. SFS test raporu nasıl sonuçlar verir? SFS raporu ile bağırsağın mikrobiyolojik ve mikroekolojik durumu konusunda geniş ve ayrıntılı bilgi verilir. Ayrıca bağırsağın tekrar dengeli ve işlevini en iyi şekilde yerine getirmesi için tavsiyeler sunulmaktadır. Doğru beslenme, bağırsağın düzenlenmesinde çok önemli rol almaktadır. Bu nedenle ayrıntılı beslenme önerileri de verilir. Kantitatif barsak florası, lokal inflamatuar ve immün tepki analizi, Ocak 2003 tarihinden bu yana rutin bir diagnostik test olarak yapılmakta olup, Lüksemburg Junglister’de yerleşik Laboratoires Réunis’de ISO 15189 ile sertifikalandırılmaktadır. Bu yeni parametreler gastrointestinal sistemle ilgili kronik hastalıklar ve barsak dışı tutulumların tanısında önemli bir rol oynamaktadır. Çok sayıda patolojide görülen fekal flora (dysbiosis) bozukluğunun tespit edilmesine olanak sağlarlar. SFS, SFS-PLUS testleri ankarada Sadece Bulgu Laboratuvarında yapılmakta sonuçlar 20 gün içinde çıkmaktadır.